top of page

Kunstroute & werk dit jaar

Kunstroute Leiden loopt dit weekend (24&25 september van 12:00 tot 18:00 op Lorentzkade 13 in Leiden), en ik ben er druk mee. Atelier aan kant en van alles uitgestald. Leuk om mensen te ontvangen. Ook een mooi moment om zelf te kijken wat ik dit jaar gemaakt heb en welke kant het opgaat met het werk. Maar in ieder geval voor nu: van harte welkom dit weekend op het atelier :)


Toch even de terugblik. Dit is tot nu toe typisch een incubatiejaartje, veel gedaan maar nog weinig af. Dat is niet altijd even makkelijk. Mij maakt dat chaotisch, allerlei losse draadjes en ik zoek een beetje naar de focus. Toch is het ook een kwestie van tijd gunnen. Veel in het vooruitzicht, als ik de rust kan bewaren en het daarom goed kan maken. Best spannend of het gaat lukken. Wat al wel het licht heeft gezien dit jaar zijn drie linosnedes.

Verschillende aanleidingen om ze te maken, alle drie op een postzegel terechtgekomen.... Het werkt als ze klein zijn. En heel grappig, ook uitvergroot blijven ze staan nu ik aan het uitvergroten ben. De postzegels was naar het idee van de tentoonstelling Priority bij de Roofprintpers, waar postzegels met een verhaal over 'ontmoeten' nu tentoongesteld gaan worden. Deze vind je daar ook.

Als een terzijde: wil je zelf ook deze postzegels een keer gebruiken? Mail me dan via lotjemeijknecht@gmail.com, zodat kan ik er een paar voor je bestellen.


Wat zit er verder in de pijplijn? Best een aantal schilderijen van het land hier Ze zijn af, dan toch nog net niet, en eigenlijk wel. Het gaat om bomenrijen uit Groningen en Zeeuws-Vlaanderen, en polders hier meer uit de buurt. Soms op groot doek (vanaf 60x50 cm), soms op zoiets kleins als een sigarendoosje. Het mooie daarvan is dat je iets hebt met meer volume, mooi dik aan de muur. Daar hou ik wel van. Toch net een iets andere materialiteit. Hieronder de doosjes, de grote schilderijen komen nog een volgende keer in beeld.

En verder? En illustratieproject rondom hobbits, met het landschap in de hoofdrol; een nieuw tafelkleed naar aanleiding van het damasten tafelkleed; deel drie in de serie van Murks en Tim's #adreadfultale (check deel 1 en deel 2 of de losse episodes online); een nieuw recept??? Dit jaar is de boekkunstbeurs in oktober in Amersfoort en daar zullen ze in het echt te bewonderen zijn. En nog nieuwe houtsnedes naar aanleiding van de schilderijen die ik maakte....

Te veel eigenlijk voor mij om te bevatten, wel goed om in een eigen tempo aan door te werken. En ondertussen nog het degelijke handwerk van de kunstenaar: inlijsten, promoten, boekbinden etc. Wie wil dat nou niet ;)

Voor de kunstroute maakte Patricia Nauta deze mooie actiefoto - ik ben nog wel lekker bezig!

Hartelijke groet, Lotje


78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page