top of page

Zoveel blijft er over van de tentoonstelling!

Begin mei, en de hele maand april is mijn werk tentoongesteld geweest in Galerie Zône in Leiden, een prachtige tijdelijke expositie. Net al het werk opgehaald, en verkochte werken aan hun nieuwe eigenaars overgedragen. Heel bijzonder en heel leuk!

(Op deze foto's ook werk van o.a. anna rotteveel, sacha wendt, mark flipse, pauline hoeboer)


Al met al voelt een dergelijke tentoonstelling toch niet als tijdelijk, meer als een nieuw begin van veel dingen. Misschien wordt dat gevoel ook versterkt door de lente, hoe dan ook zijn er veel nieuwe plannen uit gekomen.

Vrijdag was de finissage, de feestelijke afsluiting van de tentoonstelling. Een vernissage hadden we ivm Corona niet georganiseerd, en daarom kwam Marianne van Velzen voorlezen uit de dichtbundel 'In jouw ogen geen baggerslootjes', die we samen gemaakt hebben. Erg mooi om te horen, geluid is toch anders dan kijken natuurlijk! En ze las nog een ander lang gedicht voor, een ballade, een sprookje... Ik denk dat we een heel mooi nieuw sprookjesboek kunnen maken. Met prinses DAP!

Een aantal middagen heb ik in de galerie gezeten en met allerlei mensen gesproken, de makers van Galerie Zône zelf, en bezoekers. Daaruit kwam veel inspiratie, de uitdaging om anders naar mijn werk te kijken en ook de vraag om soms iets in een nieuwe kleur af te drukken. Sowieso is het erg verfrissend om je eigen werk in een andere omgeving te zien, kijken hoe het daarin praat en zich verhoudt tot andere beeldtaal. Interessante gesprekken beluister je dan.


Een aantal werken zijn naar een nieuwe plek gegaan, ben heel benieuwd hoe dat bevalt! Hoor het graag. En er zijn projecten die even stil gelegen hebben deze maand, maar nu weer meer aandacht krijgen. Daarover later meer. Meest sprekend is wel dat ik vandaag even achter de drukpers hebben kunnen staan, om toch weer inkt en papier te voelen. Al een bekend werk, maar in nieuwe kleuren, heel fijn om te doen gewoon.105 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page