top of page

6&7 november Boekkunstbeurs

Aankomende zaterdag 6 en zondag 7 november wordt de Boekkunstbeurs georganiseerd in de Pieterskerk in Leiden. Vorig jaar is deze niet door gegaan, en nu kijk ik er erg naar uit om daar weer mededrukkers, boekmakers en liefhebbers te ontmoeten. Affiche al her en der gespot?


Ik hoor in de wandelgangen dat de vereniging Drukwerk in de Marge springlevend is. Allerlei nieuwe drukkers en interesse in het gebruik van oude druktechnieken en hun mogelijkheden, heel leuk!

En eigenlijk heb ik zelf ook best wat gedrukt de afgelopen 2 jaar, zoals een beetje Drukkerij de 1000poot betaamt natuurlijk.

In vogelvlucht:

Story of a Humble Man, een kort verhaal in de vorm van een sprookje of volksverhaal dat je altijd weer weet te boeien, rijkelijk geïllustreerd!


In jouw irissen geen baggerslootjes, de allermooiste ingedikte poëzie over mensen en polderland hier in de buurt. Marianne van Velzen schreef zo kort en krachtig - mooier dan de titel kan het niet gezegd.De feiten in de zaak Murks deel 2 'Mundus Subterraneus', terwijl we online intens (nu al bij episode 55) meeleven met de avonturen van Murks en Willem, heeft niet alleen het eerste deel maar ook het middendeel van het verhaal zijn weg gevonden in onze materiële wereld. Auteur Tim Huisman leidt ons behendig door de onderaardse gangen van deze wereld.


En dan de logboeken "Als je het boek doorbladert, loop je een rondje rondom het eiland. Als je in het echt de ronde loopt, heb je een logboek voor je indrukken." En dit voor de eilanden Schiermonnikoog, Vlieland en Tiengemeten. Texel is in herdruk en zal op de beurs weer beschikbaar zijn. En Tiengemeten is in een bijzondere uitgave ook in het Bezoekerscentrum van Tiengemeten te verkrijgen :)En dan het boek dat een voorkant heeft van alle drukproeven, en wat ik zelf qua drukwerk een meesterwerk vind: Glen Book. Door de Schotse glens, in al hun stemmingen. In het boek niet zozeer mijn wandelverslag, maat de verbondenheid van beeld, woord en landschap.

Verder zijn er nog verrassingen in de maak, een nieuwe receptprint. Mogelijk nog kerst engels en unica... En dan alle andere drukkers, uitgevers en boekbinders. Teveel om op te noemen, genoeg om te komen bekijken. Kortom van harte welkom op 6&7 november in de Pieterskerk in Leiden voor de Boekkunstbeurs.

56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Thuis

Comments


bottom of page