Boekkunstbeurs 2021

Op zaterdag 6 november van 10:00-17:00 en op zondag 7 november van 11:00 tot 17:00, ben je van harte welkom op de Boekkunstbeurs in de Pieterskerk in Leiden.

Image-empty-state.png

Mooi interview :)

Deze maand een heel mooi portret in de krant van onze wijk, in woord en beeld. Dank Nynke Smits en Rob Beurse. Hier met veel plezier gelezen en hoop voor anderen ook!

Image-empty-state.png

Kunstroute Leiden

Dit jaar bent u van harte welkom op mijn atelier tijdens de Kunstroute in Leiden (van de Leidse Lakenhal). Dit is op zterdag 25 september en zondag 26 september van 12:00-18:00 uur. Er zijn best wat voltooide projecten te zien. Maar ...

Image-empty-state.png

Exclusieve uitgave 'Rondje Tiengemeten'

Een exclusief voor Natuurmonumenten gedrukte versie van het originele (handgedrukte) l o g BOEK 'Rondje Tiengemeten' is nu te koop in het bezoekercentrum van het eiland TIengemeten.

Image-empty-state.png

expositie Galerie Zône

Tekenend of schilderend kijk ik graag naar de kern van landschappen. Het ritme van slootjes in een weiland, reflectie van licht in een polder, het spel van kleuren. Om zo iets van mijn verbondenheid met het land te kunnen vertellen, iets van wat de sfeer van het land voor mij doet.

Image-empty-state.png

Mooier dan de titel kunnen we het niet zeggen

De dichtbundel "In jouw ogen geen baggerslootjes" van Drukkerij de 1000poot met gedichten van dichteres Marianne van Velzen ligt nu te koop in de winkel INDEX Poetry BOOKS in Leiden

Image-empty-state.png

Murks in Mooi Marginaal

Het boek De feiten in de Zaak Murks - deel 1 'Nachtelijke ontmoetingen' heeft een plaats gekregen in Mooi Marginaal 2018-2019. Murks en Willem zijn vereerd. Lees het heerlijke jury commentaar in de prachtige catalogus en kom de reizende tentoonstelling bewonderen...

Image-empty-state.png

Linnen theedoek met recept

In samenwerking met VMAT.nl zijn deze kleurige theedoeken ontworpen en speciaal voor de winkel duurzaam geproduceerd ... Ze zijn in diverse winkels verkrijgbaar (Vanmanenaantafel, ...) en ook hier op de site online https://www.lotjemeijknecht.nl/textiel

Image-empty-state.png

Leidse ansichten bij Van Manen aan Tafel

Vier digitale (op de telefoon gemaakte) schetsen van Leiden en omgeving zijn nu getransformeerd tot ansichtkaarten. Herkenbaar, is het niet? Nu voor €1 te koop bij Van Manen aan Tafel, of in diverse formaten via mij te bestellen ...

Image-empty-state.png

'Nachtelijke ontmoetingen' bij Galerie Zone

Een aantal exemplaren van de unieke uitgave van De feiten in de Zaak Murks - deel 1 'Nachtelijke ontmoetingen' (Tim Huisman, 2019 met illustraties van Lotje Meijknecht) zijn nu te koop bij Galerie Zone. De galerie is te van woensdag tot zondag te bezoeken in het centrum van Leiden.

Image-empty-state.png

Damasten tafelkleden te koop

Dit wit damast geweven tafelkleed heet Groentechips. Een eigentijds ontwerp van Lotje Meijknecht, deze grafisch weergave van 12 à 15 cm grote groenteafbeeldingen; vandaar 'groentechips' . Zo krijgt het klassieke damasten kleed een klassieke moderne uitstraling.

Image-empty-state.png

in september

jaarlijks

Kunstroutes 2015, 2017, 2018, 2020

Kunstroutes zijn ideaal om het werk te zien in de omgeving waarin het gemaakt wordt. Veel schetsen en ontwikkeling, naast de eindproducten.

Image-empty-state.png

april 2018

schilderijen | fotografie | beelden | meubels

Tuinkamer-tentoonstelling

De bewoners van het Lutherse Weeshuis, Middelweg 38 in Leiden stellen hun benedenverdieping ter beschikking voor een weekend expositie. Samen met Wendy van Baar, Rian Geurts, Frida van der Poel en Rosemarijn van Limburg Stirum is er een bijzondere expositie samengesteld.

Image-empty-state.png

Boekkunstbeus 2013-2019

Image-empty-state.png

w i s s e l RECEPTEN bij Pomino

Pomino's eigen sugo en pesto saus zijn opgenomen in de reeks met wisselrecepten die Rosemijn van Limburg Stirum en Lotje Meijknecht jaarlijks publiceren. Originele grafiek prints en ansichten zijn bij de Italiaanse delicatessen zaak Pomino Leiden te koop.

Image-empty-state.png

Kort CV & publicaties

De onderwerpen in de schilderijen en grafiek van Lotje Meijknecht zijn onpretentieus. Wars van het grote gebaar probeert ze via haar werk door te dringen tot de essentie van de dingen die ze ziet, het wezen van het (vaak Hollandse) landschap of van een stilleven.

Image-empty-state.png

Welkom op Boekkunstbeurs 2019

Deze keer veel nieuwe uitgaves van Drukkerij de 1000poot, o.a. 'Gekke Letters', 'De feiten in de zaak Murks', twee nieuwe w i s s e l RECEPTEN samen met de Zwaluwpers. En wie weet, als het nog lukt.... op veler verzoek een nieuw l o g BOEK  'Rondje Schiermonnikoog'!

Image-empty-state.png
  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest
  • LinkedIn

Lotje Meijknecht

- Leiden -