top of page

Thuis

Het begon allemaal vredig en eenvoudig. En dat was het idee om een postzegel te ontwerpen voor de tentoonstelling PRIORITY bij de Roofprint Pers van Leni van den Berge.

En dat kan nog steeds en er is een mooi thema bij, namelijk 'Ontmoetingen'. In mijn beeldtaal betekent dat dan toch vaak iets met een huisje. En dat een brief van het ene huis naar het andere gaat. Zeker de afgelopen 2 jaar een mooie vorm van ontmoeten, als het niet directer kan. Ontwerp zat eigenlijk snel in m'n hoofd en vandaar ook snel in m'n vingers en op papier. De verhoudingen van het huis geven mijn gevoel erbij mooi weer. Iets met thuis, geaard, vertrouwd.


Het leuke is dat je er echt postzegels van kan laten drukken bij PostNL. En dat heb ik ook uitgeprobeerd, heel leuk versturen! Binnenkort gaat een pakketje op weg naar de Roofprint Pers om te kijken of dit in de tentoonstelling past.

De uitwerking heb ik met een houtsnede gemaakt. Dat geeft structuur aan het beeld, en dan kan ik experimenteren met de kleuren van de vlakken. De drie kleuren waarmee ik druk, en de vermenging van de kleuren als ze over elkaar heen gedrukt worden. Losse drukken zijn erg mooi diep van kleur geworden, en een aantal zijn ook nog los te koop.


Het experimenteren met kleuren, en het gevoel overbrengen van het belang van een goed huis en goed contact van huis tot huis, dat bij elkaar leidde als vanzelf tot het volgende gebruik van dit ontwerp. Een om de hulporganisaties te steunen die slachtoffers opvangen van Poetins oorlog.

"This print is about home and safety, which need Peace. The prints are also part of the #oneofmanypostcard emergency run. I send these prints out as postcards for who asks, and request in return that you make a donation to an organisation supporting victims of the putin war in Ukraine

- DM me if you want one, 26 prints are available.

- I will be sending these postcards using low budget lightweight packaging. So I can afford to send out more.

- Please tag anyone you think might be interested.

And many thanks to @johnapedder for support and stamina to keep this going. We will be needing to keep support going for a real long while I’m afraid.


Het 1/many postcard initiatief uit de UK helpt om geld in te zamelen voor goede doelen. En deze keer speciaal voor de oorlogsslachtoffers en vluchtelingen uit de Oekraïne. Wil je ook (weer) supporten? Van mijn kaart zijn er nog een aantal over, laat me weten. En er zijn er veel meer via instagram #oneofmanypostcard. We zullen dit nog lang gaan moeten blijven doen, en alle support helpt.


78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page