top of page

'Het bittere einde'

Ja ja, het is waar. Het einde van ons online feuilleton is echt in beeld. Het laatste deel is gepubliceerd met #adreadfultale, de uitgave in boekvorm heeft het licht gezien, en de laatste exemplaren zijn ingebonden. Er zijn drie mooie delen, met in totaal wel zo's 60 illustraties. Het verhaal is af.

En als vanzelfsprekend, ik mis het feuilleton nu al. Geen episodes die plotseling in mijn mail verschijnen, geen tekeningen meer plannen, geen geheim overleg over publicatie meer. Willem en Murks waren vier jaar lang trouwe metgezellen. Dus het dubbeldikke deel drie is extra mooi gemaakt als waardig afscheid. Met 'Het bittere einde' als sprekende titel, en geweldige recensies op de achterflap.

En natuurlijk zijn de delen van De feiten in de zaak Murks goed verpakt als je ze bestelt.z ze In een mooie enveloppe van proefdrukwerk, ieder uniek. En weet je dat Willem en Murks ook te vinden zijn tussen allerlei heel bijzondere uitgaves staan op de site van Drukwerk In de Marge, de vereniging van liefhebbers van drukpersen, typografie, handwerk, inktgeur en papier. Een kijkje naar de boeken die zich daar bevinden, is zeker de moeite waard.

Toch denk ik dat je pas na een tijdje echt merkt wat het maken en uitgeven van een dergelijk verhaal betekend heeft. Voor mij is het verhaal een mix van studentikoos dromen, mannenvriendschap, moederproblemen en werkelijke vormen van moed. Gelukkig met een gezonde dosis humor gebracht. Wat heb jij erin gevonden?

Zelf ben ik in ieder geval ook trots op de illustraties en wie weet ga ik daar nog wel eens wat meer mee doen. Wellicht een selectie afdrukken en tentoonstellen.

En voor de trouwe lezers: er komt nog een gift set box verpakking :) Deze is in de maak en komt je kant uit zodra het klaar is. Handgedrukt - uiteraard.


39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Thuis

Comments


bottom of page