Een goed schilderij gaat over de essentie van dingen, bij mij vaak over hoe het land aanvoelt. Schilderen gaat laag over laag. Van elke laag blijft iets zichtbaar, en daarmee wordt het verhaal rijker. Drukwerk en quilts zijn ook in lagen gemaakt.

 

De kijker of gebruiker reist door de lagen, maakt daaruit een eigen selectie,  en voegt er zo een verhaallijn aan toe. Het kunstwerk wordt een gebruiksvoorwerp: het drukt belevenissen van meerdere mensen uit en kan daarin verrassen.

vragen? email mij op

lotjemeijknecht@gmail.com

Quilts voor gebruik. Ontworpen voor een eigen locatie of voor als je leven even weer aan elkaar geplakt moet worden (portfolio online).

Tekenend of schilderend richt ik me op de kern van de dingen. Het ritme van slootjes in een weiland, reflectie van licht in een polder, het spel van kleuren. Ik heb wel eens gehoord: "Eenzaam, op een aangename manier" (portfolio online).

Grafiek is kunst, drukwerk gebruik je elke dag. Dit heeft iets met allebei: voor aan de muur, maar ook als blokje, boek, kaart of spookboek (portfolio online).

nano blogs @ instagram

© 2020 Lotje Meijknecht

Lotje Meijknecht

- Leiden - 

  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest
  • LinkedIn
'Groente chips'

damasten tafelkleed voor VMAT.nl